Kaasfondue Tips

Bereidingstijd circa

Bereidingswijze

Hier leest u enkele tips om uw fondue avond tot een succes te maken!

  • Het is erg belangrijk om de kaas op kamertemperatuur te laten komen, dit voorkomt dat de fondue gaat scheiden door het temperatuur verschil.
  • Als na het koken de fondue of niet goed gebonden is, voeg dan een paar druppels citroensap toe en roer goed door.
  • De crouton is de knapperigste korst die zich op de bodem van de pan vormt als de fondue opraakt. Giet er een beetje kirsch over en steek deze aan. Verdeel deze lekkernij onder de aanwezigen.
  • Indien u een kaasfondue zonder wijn wil hebben, kunt u in plaats van wijn ongezoete appelsap of druivensap gebruiken. Eventueel kun u ook een basis van melk gebruiken, maar dit verandert wel de smaak en valt zwaarder op de maag.

 

Heerlijk bij de kaasfondue:

  • Oud stokbrood (baguette’s) is het lekkerst bij kaasfondue.
  • Meestal wordt bij de fondue fruit, rauwkost, brood en aardappeltjes geserveerd, maar heeft uw welleens nacho's of knackworstjes geprobeerd?
  • In Zwitserland drinkt men vaak bij een kaasfondue thee. Dit verfrist en is dorstlessend. Ook is het goed voor de spijsvertering.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

Wij geven u graag een aantal tips mee om uw fondue te laten slagen!