Buitenlandse kazen

In onze winkel vindt u een groot assortiment aan Buitenlandse kazen. Deze kazen zijn onderverdeeld in verse kazen, harde bergkazen, halfharde kazen, roodflora kazen, witschimmel kazen en blauwaderkazen.

Verse kazen

Verse kazen hebben geen korst en ondergaan geen rijping, een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld mozzarella of verse geitenkaas.

Harde kazen

Binnen de groep van de harde kazen hebben wij een grote selectie met bergkazen. Veel van deze kazen worden in de winkel, in de speciale Affinage ruimte afgerijpt, tot ze de juiste smaak hebben ontwikkeld. Ook behoren de Engelse cheddars tot de groep harde kazen en hebben we verschillende harde kazen uit Italië, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Soms hebben we zelfs kazen uit de Verenigde Staten, Portugal, Denemarken of Oostenrijk.

Half harde kazen

De trappisten kazen hebben een grote plek binnen de groep van de half harde kazen. Deze kazen komen voornamelijk uit België, maar af en toe hebben we ook hele mooie uit Frankrijk. Naast de trappisten kazen zijn de raclette kazen ook erg bekend. Lekker om te smelten over een stokbroodje of groente en aardappelen.

Roodflora kazen

Bij de roodflora kazen wordt de korst gewassen met water en zout, of met wijn, bier of andere alcoholhoudende dranken. De groep dankt zijn naam aan de rood/oranje kleur die de korst van deze kazen heeft.

Witschimmel kazen

Bij het maken van witte korst kazen wordt er Penicilline Camemberti toegevoegd aan het zuivel. Dit zorgt ervoor dat tijdens de rijping van de kaas een donzige witte korst ontstaat.

Blauwaderkazen

Tot slot mogen we de blauwaderkazen niet vergeten. Tijdens het maken van deze kaas wordt er Penicilline Roqueforti toegevoegd aan het zuivel. Omdat de Penicilline Roqueforti zuurstof nodig heeft om de mooie blauwe aders te ontwikkelen, worden er door de hele kaas dunne naalden geprikt, waardoor er zuurstof bij het zuivel kan komen.