Hollandse kazen

Bij de kaasspeciaalzaak Ed Boele vindt u veel verschillende soorten kaas. Elk van deze kazen behoort tot een eigen kaasgroep.

Kazen van de Boerderij

De boerenkazen worden met de hand gemaakt, op de boerderij, van melk gegeven door eigen koeien. De echte boerenkazen worden van rauwe melk gemaakt, maar er worden ook kazen gemaakt van melk die een beetje wordt verwarmd, dit heet gethermiseerd. Dit zijn geen boerenkazen, maar kazen van de boerderij.

Kazen uit de kaasmakerij

Kazen uit de kaasmakerij worden gemaakt van melk afkomstig van verschillende boerderijen. Deze melk wordt gepasteuriseerd. Dit betekent dat de melk wordt verwarmd tot 72 graden, voor 15 seconden. Wij hebben diverse leeftijden heerlijke Noord-Hollandse kazen uit de CONO kaasmakerij. Dit is de meest groene kaasmakerij uit Europa. De kazen van CONO zijn lactose-vrij en (deels) vegetarisch gestremd.

Geiten- en schapenkazen

Tevens hebben wij ook een grote keuze in geitenkazen en een aantal schapenkazen. Voor deze kazen wordt uitsluitend geitenmelk of schapenmelk gebruikt. We hebben niet alleen verschil in leeftijd, maar ook geitenkazen met verschillende soorten kruiden erin. De meeste van onze geitenkazen zijn vegetarisch gestremd.

Vegetarisch gestremd

Er komt steeds meer vraag naar vegetarische kazen. Dit zijn kazen die wel van melk worden gemaakt, maar waarbij het dierlijke stremsel wordt vervangen voor microbieel stremsel. Al onze Hollandse geitenkazen zijn vegetarisch. Verder hebben we een aantal koemelk kazen met en zonder kruiden die vegetarisch gestremd zijn.

Biologische Polder Panda!

Deze kaas hebben we met ons gehele team ontwikkeld. Na het proeven van meerdere soorten rauwe melk van verschillende koeienrassen, hebben wij unaniem gekozen voor de biologische melk van de Groninger Blaarkop. Dit authentieke koeienras dankt haar bijnaam ‘PolderPanda’ aan de zwarte vlekken rondom de ogen. De kaas wordt gemaakt uit rauwe melk, is vegetarisch gestremd en bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen. De PolderPanda is verkrijgbaar in een natuurkorst en biologische plastic coating.