Nieuwsbrief najaar 2022

Terug naar nieuwsberichten - Dinsdag, 29 November 2022

Bestel dit najaar weer in onze webshop!
Voorkom het wachten in de rij. Geef op tijd uw bestelling door via onze webshop. Dan zorgen wij dat op uw gekozen afhaaldag uw kaasplank, raclette of kaasfondue klaar ligt. 
Voor de kerstdagen kunt u online bestellen tot en met donderdag 22 december.

 

Kaasfondue in de schijnwerpers
Kom proeven op 2 en 3 december!
Nu de winter nadert, maken we het weer vaker binnenshuis gezellig, ook tijdens de maaltijden. Extra sfeervol is altijd een maaltijd waarbij je met een groepje allemaal hetzelfde eet, uit één pan. We horen al iemand ‘mosselen!’ roepen. Prima, maar wij hadden zelf als voorbeeld kaasfondue in gedachten. Altijd leuk, altijd lekker en met de juiste spullen gemakkelijk te bereiden.
Met kaasfondue kun je vele kanten op. Er zijn tal van recepten in omloop. Om u te inspireren, gaan we op vrijdag 2 en zaterdag 3 december in de winkel de spotlights zetten op diverse smaakvarianten.
Terwijl buiten op de stoep uitnodigend een enorme fonduepan staat, zal het op de genoemde dagen binnen in de winkel heerlijk ruiken naar gesmolten kazen en kunt u tussen 12.00 en 17.00 uur diverse soorten kaasfondue proeven: klassiek op z’n Zwitsers, maar ook in Elzas-stijl of met een Italiaanse twist. En wat dacht u van bierfondue? Of gaat u voor de najaarsfondue van 2022: Truffelfondue met Cava?
Kaartjes met recepten liggen voor u klaar, maar ze staan ook op onze website.

PS: Mocht u nog geen goede fondue-set in huis hebben, dan kunt u die bij ons vinden. Tip: je kunt zoiets natuurlijk ook tijdens de feestdagen aan iemand cadeau geven!

 

Minervois-wijnen
Bij kaasfondue kun je van alles drinken, maar de smaak van de gesmolten kazen komt het best tot z’n recht in combinatie met een volle rode wijn of een ‘speciaalbier’. Wij hebben een bescheiden maar prachtige wijn- en biercollectie in huis. Sinds kort zijn daar drie puur biologische wijnen aan toegevoegd (twee rood, één wit) uit het Zuid-Franse wijngebied Minervois. Dit gebied, genoemd naar het centraal gelegen oeroude stadje Minerve, maakt deel uit van de uitgestrekte Languedoc-regio.

De rode wijnen van Minervois zijn kruidig, met de uit de Languedoc bekende ‘herfstbosgeur’, maar hebben ook als kenmerk dat ze als fluweel over de tong en in de keel glijden. De witte Minervois-wijn is gemaakt van typisch regionale druivensoorten en heeft een volle smaak die vooral doet denken aan peren of perziken. Tijdens de komende feestmaand zijn er vast genoeg gelegenheden om eens van een Minervois-wijn te genieten.

 

Ellen ingelijfd in het kaasmeestergilde
Maandag 24 oktober was een bijzondere dag voor onze bedrijfsleider Ellen Assink, en eigenlijk ook voor ons hele team. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het imposante Slot Zeist werd Ellen ingelijfd als lid van het Guilde des maîtres fromagers aux Pays-Bas, simpel gezegd het Nederlandse Gilde der Kaasmeesters. Een hele eer, want je wordt niet zomaar lid van dat gilde. Je wordt pas uitgenodigd toe te treden tot dit exclusieve gezelschap als je aantoonbaar een grote ‘kaaskennis’ hebt en met name veel weet van Franse en andere buitenlandse kazen. Ed Boele werd in 2011 lid van het gilde en sinds de ceremoniële intronisatie (inhuldiging) van Ellen telt ons team nu dus al twee kaasgildemeesters! Ellen is uiteraard trots, maar wij zijn ook trots op haar!

 

Aangepaste openingstijden voor de Kerst

Vrijdag 23 december           7.30 tot 18.00 uur
Zaterdag 24 december 7.30 tot 16.00 uur
Zondag 25 december Gesloten
Maandag 26 december Gesloten
 
   

 

 

Iedereen veel geluk en plezier gewenst
met aankomende feestdagen.
Alvast een feestelijke kaasgroet van Team Ed Boele!