Nieuwsbrief maart 2022

Terug naar nieuwsberichten - Maandag, 21 Maart 2022

Lenteproeverij kaas, wijn & bier:
Meld u aan!

We hebben het de afgelopen twee jaar in onze winkel vaak horen verzuchten: “Ik heb zó’n zin om weer eens een proeverij bij jullie mee te maken! Hopelijk kan en mag dat snel weer.’’ Ja, dat vonden wij ook. Maar helaas gooiden de coronaregels voortdurend roet in het eten. Nu hebben we eindelijk goed nieuws: Het mag weer, het kan weer en we gaan het gauw doen ook!
Voor het eerst in drie jaar houden weer een voorjaarsproeverij:

 vrijdagavond 8 april van 19.00 tot 20.30 uur

 Ditmaal niet alleen met kazen en wijnen in de hoofdrol, maar ook diverse Belgische bieren. Tijdens de proeverij kunt u kennismaken met verschillende spannende combinaties van kaas, wijn en bier.
Voor het bijwonen vragen we een entreeprijs van €7,50 per persoon. Bovendien dient u zich aan te melden via onze website, want het aantal gasten is beperkt tot hooguit 65. Kondig uw komst dus snel aan. Bij aanmelding online wordt automatisch de mogelijkheid geboden om het entreegeld over te maken. Tot ziens op 8 april!

Worden we weer de beste winkel voor buitenlandse kaas?
Spannende tijden voor Team Boele! Op 25 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winkel wordt uitgeroepen tot Beste Speciaalzaak voor Buitenlandse Kaas. We maken een goede kans, want bij deze tweejaarlijkse competitie van het Vakcentrum voor Foodspecialiteiten zijn we dit jaar al doorgedrongen tot de finale! Dit betekent dat we nu al behoren tot de Top 3!
De komende weken krijgen we nog een vakjury over de vloer die de zaak en het verkoopteam aan een grondige inspectie zal onderwerpen en daarnaast zullen we worden bezocht door een mystery shopper, van wie we uiteraard niet weten wanneer die komt en wij hij/zij is.

Al drie keer eerder winnaar
De afgelopen vijftien jaar hebben wij al drie keer de titel van beste verkopers van buitenlandse kazen in de wacht weten te slepen: in 2008, 2012 en 2016. Met ons team hebben we ons ook nu weer goed op de competitie voorbereid. Zo zijn we bijvoorbeeld eind februari met z’n allen naar de Salon du Fromage in Parijs geweest, de grootste kaasvakbeurs in Europa.
Op 25 april worden in een evenementencomplex in Hilversum de winnaars van diverse competities op het gebied van foodspecialiteiten bekendgemaakt. Humberto Tan reikt de prijzen uit. Wij vinden het al een eer dat we er als finalisten bij mogen zijn!

‘Sponsorkaas’ levert 2500 euro op voor theater De Nieuwe Regentes
Laudie Vrancken, artistiek directeur van theater De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat, kon op woensdag 2 februari haar oren niet geloven. Hoorde zij daar Ed Boele zeggen dat zij voor haar theater 2500 euro van hem zou krijgen? Het bleek echt waar.
In de zomer van het eerste coronajaar 2020 begon Ed met steun van de Noord-Hollandse kaasmakerscoöperatie Cono een sponsoractie voor het buurttheater in het voormalige zwembad De Regentes, dat vanwege de coronasluiting alle gebruikelijke inkomsten had zien wegvallen. Van elke verkochte kilo rijp belegen Noord-Hollandse kaas - legde zowel Ed als Cono 50 cent voor het theater apart. Anderhalf jaar en 2500 kilo later leverde dat het bedrag van 2500 euro op. In de vorm van een symbolische cheque mocht de directeur dat op 2 februari uit handen van Ed in ontvangst nemen.

“Wat een prachtige opsteker voor het hele team van De Nieuwe Regentes!’’, was Laudie’s reactie. “Deze steun in de rug kunnen we na al het schakelen van de afgelopen twee jaar heel goed gebruiken!” Ed is blij dat hij via de sponsoractie “een steentje heeft kunnen bijdragen aan het behoud van dit verrassend leuke buurttheater dat zowel bezoekers als podiumkunstenaars een warm bad biedt.” 

Tot ziens in onze winkel!
Team Boele wenst u alvast een vrolijk Pasen!