Nieuwsbrief juni 2022

Terug naar nieuwsberichten - Woensdag, 1 Juni 2022

Alweer een prijs voor Team Boele!
Maandag 25 april was voor ons een glorieuze dag. In studio 21 te Hilversum, vol vakbroeders en –zusters, werden wij uitgeroepen tot
Beste Buitenlandse Kaasspecialist van Nederland 2022-2023.
Het was al de vierde keer in vijftien jaar tijd dat we deze titel in de wacht sleepten. Eerder gebeurde dat 2008, 2012 en 2016.

We waren met het hele negenkoppige Team Boele aanwezig en hielden de adem in toen ‘spreekstalmeester’ Humberto Tan de uitslag bekendmaakte. We wisten dat we al ver waren gekomen. Uit 25 genomineerde kaaswinkels waren er uiteindelijk drie finalisten overgebleven en daar zaten wij bij. We behoorden dus in elk geval al tot de top-drie van het land. Humberto dreef de spanning nog een beetje op en sprak toen de verlossende woorden. We hadden onze mede-finalisten uit Alkmaar en Rhoon achter ons gelaten!

   

De bijgaande foto spreekt boekdelen. Uiteraard hoefde de fotograaf geen ‘Say cheese!’ tegen ons te zeggen. We praten weliswaar altijd graag over kaas, maar het lachen ging nu vanzelf. In het juryrapport werd Team Boele onder meer geprezen om de grote productkennis en onze winkel kreeg een pluim vanwege het brede assortiment en de versheid van de kazen (mede dankzij onze hoogwaardige afrijpingskast).

Vier met ons mee!
Om onze nieuwe titel te vieren en ons internationale kaasassortiment te onderstrepen, laten we u vanaf woensdag 1 juni kennis maken met een bijzonder kaasje: Italiaanse buffelcamembert.
Kaaskenners trekken nu de wenkbrauwen omhoog. Camembert komt toch uit Frankrijk? En buffelmelk uit Italië wordt toch gebruikt om mozzarella te maken? Dat klopt allemaal, maar toch is deze camembert-achtige kaas zo Italiaans als wat. Probeer ‘m maar eens uit.U krijgt een exemplaar cadeau bij aankoop van een bijpassende fles witte Italiaanse Tenuta Sant'Antonio Soave Fontana wijn, een volle en vettige wijn met aroma's van appel en peer. 
Óf bij aankoop van drie bijpassende blonde Italiaanse Anastasia biertjes van het merk Anima, een puur en fris bier met aroma's van banaan, bloemen en karamel in een prachtig flesje met kurk.

Er is weer graskaas!
Elk voorjaar kijken veel liefhebbers van Hollandse kazen ernaar uit: de komst van de graskaas. Kaas van de melk die de koeien geven kort nadat ze vanuit de winterstal weer de wei in zijn gehuppeld. Het hoofdingrediënt is niet langer hooi, maar vers lentegras. We hebben weer een flinke voorraad geurige en romige graskaas ingeslagen. Twee soorten ditmaal: graskaas van een kaasboerderij Dieijen uit Bodegraven en graskaas uit Noord-Holland, van de kaascoöperatie Cono Kaasmakers, met als bijzonderheid dat deze lactosevrij en vegetarisch gestremd is. Wie een stuk van één van beide kazen koopt (na misschien eerst te hebben geproefd) krijgt er van ons een kindvriendelijk kaasschaafje bij cadeau. (Zolang de voorraad strekt)
Zo kunt u zelfs een kleuter leren om kaasplakjes af te snijden!

Bedankt voor alle felicitaties.
Tot ziens in onze winkel!