Nieuwsbrief juni 2021

Terug naar nieuwsberichten - Dinsdag, 1 Juni 2021

Soepeler naar de kazen

De zucht van verlichting die door het land trok bij de aankondiging van verdere versoepelingen in het coronabeleid was vorige week ook in onze winkel hoorbaar. We zetten even op een rijtje wat de nieuwe regels voor u en ons betekenen:

  • Vanaf zaterdag 5 juni mogen er maximaal 8 klanten tegelijk in de winkel zijn.
  • Er komt een eind aan het strenge deurbeleid dat we een jaar lang hebben gevoerd (nummertje trekken, buiten wachten, maximaal 3 klanten in de zaak). Alleen als het erg druk is, zullen we klanten nog vragen even te wachten met naar binnen gaan.
  • In de winkel blijft het dragen van een mondkapje nog wel verplicht.

 Vaderdag bier en kaas

Vaderdag-duo: Kaas met krachtig bier

Op zondag 20 juni vieren we Vaderdag. Ter gelegenheid daarvan hebben we een stoer cadeaupakketje ontworpen. Dat bestaat uit een flesje speciaalbier (alcoholpercentage ruim 11 procent) met de naam Bommen en Granaten, gebrouwen door de ambachtelijke brouwerij De Molen in Bodegraven. Het bier wordt begeleid door een boerenkaasje (ongeveer 500 gram) van kaasboerderij Hoogendoorn in Waarder, niet ver van de brouwerij. Een heel bijzonder kaasje, want hij is bereid uit koemelk én Bommen en Granaten-bier!

Dit smakelijke cadeau is in de twee weken voorafgaande aan Vaderdag in onze winkel verkrijgbaar voor €14,95.

Koeien

Het is weer graskaastijd!

De liefhebbers vroegen er weken geleden al naar: ‘Is er alweer graskaas?’ Sinds half mei is ons antwoord: ‘Jazeker, kijk maar!’ Graskaas is een jonge kaas, gemaakt van de melk die de koeien hebben gegeven kort nadat ze vanuit de winterstal huppelend weer de wei in mochten. Melk dus op basis van vers voorjaarsgras!

Wij hebben op dit moment twee soorten smeuïge graskaas in huis:

  • Van de ambachtelijke boerenkaasmakerij Verhoef in Bergambacht
  • Van de Noord-Hollandse coöperatie Cono Kaasmakerij, met als bijzonderheid dat deze kaas vegetarisch gestremd en lactosevrij is.

 

Tot ziens in onze winkel!