Nieuwsbrief december 2021

Terug naar nieuwsberichten - Vrijdag, 24 December 2021

Gun jezelf met kerst een kaas-boost!

In deze donkere decemberdagen, met de winter in het vooruitzicht, hebben de meeste mensen een oppepper nodig. Een ‘booster’, zoals dat met een inmiddels zeer bekende Engelse term heet. Tegenwoordig denken we bij dat woord vooral aan een injectie, maar een booster kan eigenlijk van alles zijn waar je je beter of lekkerder bij voelt: flonkerende lichtjes in de duisternis, gezellige kerstdagen, een heerlijke maaltijd met vrienden of familie, een goed glas wijn of bier en een verrassend smaakvol stuk kaas.

Bestellen via onze nieuwe website voor de feestdagen

Aan die laatstgenoemde elementen kunnen wij met onze winkel een flinke bijdrage leveren. Zoals bekend hebben we een enorm breed assortiment waarmee iedereen aan z’n trekken kan komen.

We hebben het u zelfs nog gemakkelijker gemaakt om onze producten in huis te halen. Geen tijd om voor de feestdagen in de rij te staan? Geen nood! Via onze vernieuwde website kaasspeciaalzaak.nl kunt u online-bestellingen plaatsen, die vervolgens op een door u gekozen dag en tijdstip bij ons kunnen worden afgehaald. Daarbij gaat het niet alleen om stukken Nederlandse of buitenlandse kaas, losse kleine kaasjes of ingrediënten voor raclette en diverse soorten kaasfondue (probeer eens de Belgische bierfondue of de Zwitserse Moité-Moité), maar ook om artikelen als fonduesets, kaasmesjes en speciale cadeaupakketten.

Kaascombi’s met wijn of bier

Het is bekend dat veel soorten kaas een ‘boost‘ krijgen als je ze consumeert in harmonieuze combinatie met bepaalde alcoholische dranken.

Voor de komende kerstdagen en oud & nieuw raden we u aan de volgende mogelijkheden eens uit te proberen.

Stilton met port
Een hemelse klassieker uit de waaier met kaas-wijncombinaties is natuurlijk de twee-eiige tweeling bestaande uit Engelse blauwschimmelkaas Stilton en Portugese port. In de kersttijd plaatsen de Britse kaasliefhebbers traditiegetrouw een fles port omgekeerd in een grote Stiltonkaas waarin een gat is gemaakt. De kaas zuigt daarna de drank als een spons op.

Le Rosé met mousserende wijn
Le Rosé is een klein rond zijdezacht koemelk-kaasje, doordrenkt met rose champagne. Dit kaasje uit de Champagnestreek heeft dan ook een rose kleur. Een chic element op de gedekte kersttafel! Je kunt er champagne bij drinken, maar wij leveren er de mousserende witte wijn van de Nederlandse wijnboer Van den Beld uit de Dordogne bij.

Truffelkaas en Pinot Noir
Een mooie Nederlands-Franse combinatie! Truffelkaas van Nederlandse bodem, maandenlang gerijpt in Twentse bunkers, samen met een rode Bourgogne-wijn (Côtes d’Auxerre) die uiteraard is gemaakt van de beroemde Pinot Noir-druiven. Een feest voor de smaakpapillen!

Chimay-kaas met Chimay-bier
Trek vanuit Brussel een rechte lijn naar het zuiden en je komt vlak voor de grens met Frankrijk langs het oude stadje Chimay. In de nabijgelegen abdij van Scourmont wordt het vermaarde Chimay-trappistenbier gebrouwen, maar er worden ook kaasjes gemaakt (met melk van naburige boerderijen) die met dit krachtige blonde bier zijn ‘gewassen’. De kaas heet daarom Chimay à la bière. Een aanrader!

Voor bij de borrel: Merlijn met truffel
In het Vlaamse plaatsje Halen, tussen Leuven en Hasselt, wordt een fris en romig geitenkaasje gemaakt met de naam Merlijn. Lekker op een toastje bij de borrel. Om er een extra ‘boost’ aan te geven, versieren wij deze kaasjes voor de kerstdagen met een laagje truffeltapenade. Welk slokje u erbij drinkt, mag u zelf bepalen.

Openingstijden in de week voor kerst

De kerstdagen 25 en 26 december vallen dit jaar op zaterdag en zondag. Op de donderdag en vrijdag daaraan voorafgaand hebben we onze openingstijden (normaal 08.30 – 18.00 uur) iets gewijzigd. We gaan die dagen wat vroeger open en sluiten op vrijdag een uur eerder.

Donderdag 23 december: 08.00 – 18.00 uur

Vrijdag 24 december:      08.00 – 17.00 uur

Tot ziens in onze winkel!
Team Boele wenst u alvast aangename feestdagen!