Kaas en andere levensmiddelen
tijdens de zwangerschap

Met de listeriose-bacterie besmet voedsel kan risico’s opleveren voor de gezondheid, in het bijzonder bij zwangerschap. Daarom moet men extra oppassen bij bijvoorbeeld koolsalade, paté en franse kaas.

Ook in producten die langere tijd in de koelkast bewaard kunnen worden en rauwe bestanddelen bevatten kan L. Monocytogenes zich verbreiden en zo een probleem vormen. Vooral produkten op basis van rauwe melk kunnen besmet zijn met deze bacterie. Daarom vindt u hier uitgebreide informatie over herkenning en voorkomen van de bacteriële besmettingen.


De risico’s van Listeria

Listeria monocytogenes is een potentieel pathogene bacterie die overal in het milieu voorkomt en die geïsoleerd kan worden uit rioolwater, grond en faeces van gezonde dieren en mensen. Een infectie met deze bacterie-soort kan leiden tot een spontane abortus en bepaalde vormen van hersenvlies ontsteking. > Meer

Besmetting en herkenning

Herkennen van besmetting. > Meer

Hoe wordt listeriose voorkomen?

Hoe kun je voorkomen dat je listeriose krijgt? > Meer

Verantwoording van deze tekst

De auteur en webmaster van deze website sluiten nadrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit. > Meer

|
Passie voor kaas / Over Kaas / Kaas en andere levensmiddelen tijdens de zwangerschap

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Zaterdagmorgen en ik moet snel mooi gelamineerde afdrukken hebben. Dus Eduard Bekker van De Multimediahoek gebeld. Hij is beschikbaar. Bestanden gemaild en op de fiets gestapt. in korte tijd heb ik wat ik nodig heb. Dat is het voordeel van een kleinschalig en persoonlijk bedrijf!


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.