De Kaasspeciaalzaak • Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011
 

Kom naar onze Najaarsproeverij!

Sinds onze grootscheepse verbouwing in het afgelopen voorjaar hebben vele honderden klanten al kunnen ervaren hoe onze kaasspeciaalzaak nóg ruimer, lichter, overzichtelijker en praktischer is geworden. Om het al die kaasliefhebbers nog meer naar de zin te maken en de gelegenheid te geven wat rustiger rond te kijken, organiseren we een informele, gezellige en hopelijk ook leerzame

 

Najaarsproeverij van kaas en wijn

zondagmiddag 13 november
tussen 14.00 uur en 17.00 uur

Wandel die middag op een tijdstip dat u het best uitkomt de winkel in en kijk, proef en vergelijk. Uit een selectie van ons kaas- en wijnassortiment laten we u onder meer een aantal kaas-wijncombinaties proeven en uiteraard kunt u ook volop vragen stellen.

Deelneming aan dit herfstfeestje kost slechts 10 euro. Bij aankoop van een doos met zes flessen wijn krijgt u dat tientje echter weer van ons terug. Wij willen wel graag dat u zich als gast aanmeldt. Dat kan via het mailadres kaasspeciaalzaak@gmail.com.

Tot ziens dus op 13 november!

 

Ed toegetreden tot kaasmeestersgilde

Ed Boele in kaasmeestersgilde
Dat Ed Boele een groot kenner is van Franse kazen, wist u natuurlijk al. Maar ook elders in het land is dat niet onopgemerkt gebleven. Eind september is Ed met ceremonieel vertoon benoemd tot lid van het Guilde des maîtres fromagers aux Pays-Bas, het gilde van Nederlandse kaasmeesters. Dit eerbiedwaardige gezelschap, dat ruim honderd leden telt, stelt zich ten doel de kennis en verkoop van Franse kaas in onze lage landen te bevorderen.
In de welkomsttoespraak tot het nieuwe gildelid maakte bestuurslid Roel Tromp onder meer melding van een uitspraak van Janneke Vreugdenhil, culinair medewerkster van NRC Handelsblad: ‘Ed Boele in Den Haag heeft het mooiste kaasassortiment van het land’. Waarvan akte.


Nieuw in het assortiment

Champi girollesSinds begin oktober is onze kaasspeciaalzaak verrijkt met twee bijzondere Franse kaasjes uit het Juragebied, vlakbij de Zwitserse grens. Ten eerste Le Champi aux girolles. Een romige maar goed snijdbare kaas op basis van rauwe koeienmelk met als bijzonderheid dat er cantharellen (girolles) in zijn verwerkt. Dit geeft het kaasje met z’n ruitjeskorst een licht houtachtige smaak. Een echte herfstlekkernij! Elk kaasje weegt ongeveer 300 gram en kost 6,95 euro.

Mont d’OrDe tweede nieuweling is de Mont d’Or, een heerlijke smeltkaas van koeienmelk, genoemd naar een van de bergen in de Jura. Net weer even anders dan z’n Zwitserse broertje Vacherin Mont d’Or. De kaas zit in een dennenhouten doosje en kost 9,95 euro.


Recept

Hierbij een recept met Mont d’Or in de hoofdrol.
Open het doosje, haal de kaas uit het plastic en leg hem terug in de doos. Snijd de bovenkant van de kaas 4 x diagonaal in, pers er wat knoflook overheen en giet er een scheut witte wijn op. Wikkel de kaas met doos en al in aluminiumfolie en zet het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Het resultaat: een mini-fondu voor twee personen, waar je behalve stokbrood ook bijna je vingers bij opeet. (Naar believen kunt u er behalve knoflook ook nog bepaalde kruiden op doen.)


Herfstactie: Côtes du Rhône bij Oude Haegsche

Bij aankoop van minimaal een pond van onze vermaarde Oude Haegsche kaas kunt u voor 3,45 euro een half flesje met een uitstekende rode Côtes du Rhône krijgen. Het is een mooie ‘ronde’ wijn van Château de Manissy in het wijnstadje Tavel. Voor de liefhebbers: over de wijngaarden van Château de Manissy is veel op internet te vinden.

Den Haag, oktober 2011
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC Den Haag
070-3631819
Website: www.kaasspeciaalzaak.nl
Copyright © 2011 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp