Nieuwsbrief september 2015
View this email in your browser
Tweet
Forward
Zaterdag 26 september
Fahrenheitstraat wordt dankzij
Ed Boele een stukje Jura
De herfst maakt onstuitbaar zijn opmars, maar in de kaasspeciaalzaak van Ed Boele wordt het zomergevoel nog even vastgehouden. Stelt u zich voor: een blauwe lucht met een paar wattige wolkjes en daaronder schilderachtige bergdorpjes, glooiende frisgroene weiden, tevreden smikkelende koeien en een boerenerf met gakkende ganzen. Dit zou het Oost-Franse departement Jura kunnen zijn. Daar wordt al eeuwen een beroemde harde kaas gemaakt: Comté, ongeveer een decimeter hoog en zo groot als een wiel van een kinderfiets. Vervaardigd op basis van rauwe koemelk.
Niet alle Comté-kazen smaken precies hetzelfde.
Er zijn kwaliteitsverschillen. Ed Boele heeft tijdens een studiereis naar de Jura in mei van dit jaar een top-Comté ontdekt. Die wil hij u op zaterdag 26 september graag laten proeven!
Adellijke kaas
Tussen 12.00 en 17.00 uur staat Ed voor zijn winkel in de Fahrenheitstraat in een marktkraam met jonge en oude Comté van het kaasbedrijf Marcel Petite, gevestigd bij het Jura-stadje Pontarlier. Marcel Petite koopt zeer jonge Comtés op van zelfkazende boeren uit de omgeving. Hij laat ze vervolgens maandenlang en soms wel twee jaar rijpen in een oud militair fort, waar temperatuur en vochtigheidsgraad precies goed zijn om een smeuïge karaktervolle Comté te maken, die een lichte notensmaak in de mond achterlaat. Omdat Comté eigenlijk ‘graafschap’ betekent, zou je zelfs kunnen spreken van een adellijke kaas. 
Flinke korting
Comté hoort niet tot de goedkoopste kazen, maar tijdens het buitengebeuren op 26 september biedt Ed u een buitenkansje: u krijgt bij aankoop van een pond zo’n vier euro korting!
Voor de 1 jaar oude
Comté Cru des Sapins betaalt u per pond € 9,95 en voor de bijna 2 jaar gerijpte Comté Réserve Tradition hoeft u slechts € 10,95 neer te tellen.
Muziek en een ganzenhoeder
De Comtékraam van Ed Boele staat niet op zichzelf. Trekharmonicaspeler Eduard Bekker zorgt voor een Franse muzikale omlijsting. Bovendien zal er door de Fahrenheitstraat ook een ganzenhoeder lopen met in zijn kielzog een twaalftal witte ganzen die gedisciplineerd achter hem aan waggelen. De dieren kunnen zelfs een dansje maken!
Andere aanbiedingen
Na een bezoekje aan de Comté-kraam vindt u komende zaterdag in de winkel vast ook nog wel iets van uw gading. We hebben zelfs ook een ‘binnenkansje’ voor u klaarliggen: een romig en voordelig brie-achtig rond kaasje met de naam Saint- Marcellin. Deze lekkernij op basis van koemelk komt uit het gebied rond de bekende Alpe d’Huez.
Voor dit kaasje met een winkelprijs van 3,45 euro betaalt u vanaf woensdag tot en met zaterdag maar € 1,95!
Frans stokbrood
Nog een nieuwtje in Franse sfeer. Voortaan gaan we elke vrijdag en zaterdag in de winkel de vermaarde Campaillettes-stokbroden van de Franse bakker Philippe Galerne uit de Aert van der Goesstraat verkopen. Aan deze puntige, knapperige broden raak je makkelijk verslingerd. En een stuk kaas smaakt er natuurlijk extra lekker bij. De Campaillettes kosten bij ons net zo veel als bij Philippe in de zaak, namelijk € 1.85. 
Port en Oude Haegsche
Ten slotte hebben we nog een leuk najaarscadeau, voor uzelf of iemand anders. Het is een duo: een fles Haegsche port (tawny van het Kopke-huis ) samen met een gevacumeerd stuk van 350 gram Oude Haegsche kaas! De prijs: € 22,95. Dit herfstpresentje is ook te bestellen via onze website:

http://www.kaasspeciaalzaak.nl/nieuws/2015/2015_05_20/Graag tot ziens in onze winkel!

Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC  Den Haag
070-3631819
www.kaasspeciaalzaak.nl

 
Copyright © 2015 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.


Email Marketing Powered by MailChimp