De Kaasspeciaalzaak • Nieuwsbrief september 2012
We gaan opnieuw voor goud!
Kaasspeciaalzaak Ed Boele aan de Fahrenheitstraat maakt een goede kans om voor de tweede keer te worden uitgeroepen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak. Deze titel, met als trofe
e het Gouden Kaasmes, behaalde Ed met zijn team ook al in 2007. In 2006 en 2010 scoorde hij zilver.
Inmiddels is de competitie voor het seizoen 2012-2013 in volle gang. Er waren 170 deelnemende winkels en Ed Boele is onlangs doorgedrongen tot de halve finales, waar nog 25 gegadigden aa
n meedoen. Bovendien is hij genomineerd voor de titel Beste Speciaalzaak voor Boerenkaas (eerder sleepte hij die in 2006 in de wacht) en Beste Speciaalzaak voor Buitenlandse Kazen, die hij in 2008 wist te bemachtigen.
 ,,De komende weken krijg ik een aantal vakjuryleden over de vloer,’’ vertelt Ed. ,,Die duiken onverwacht op, maar moeten zich wel bekend maken. Daarnaast komen er nog enkele onbekende ‘mystery shoppers’ in de zaak, die ons beoordelen op bijvoorbeeld klantvriendelijkheid en warenkennis. Ja, ’t zijn spannende tijden. Ik weet het uit eigen ervaring, niet alleen als deelnemer, maar ook als jurylid, want dat ben ik ook een paar keer g
eweest. Toen mocht ik zelf natuurlijk niet meedoen.’’
Op 2 oktober worden de vijf finalisten voor het Gouden Kaasmes en voor de andere nominaties bekend gemaakt en op 13 november is in Amersfoort de prijsuitreiking.
 
Zaterdag 8 september:
proeverij Ierse kazen

Bij het woord ‘kaas’ denk je nooit aan Ierland. Maar daar kunnen ze ook kaas maken, en hoe! Op zaterdag 8 september krijgt u bij Ed Boele de gelegenheid om een aantal Ierse kazen te proeven. Een vertegenwoordigster van de Cooleeney Farm, een ambachtelijke kaasmakerij uit de streek rond het stadje Tipperary, is de hele dag in de winkel om u met Ierse kaas te laten kennismaken. Proef bijvoorbeeld eens Tipperary Brie of de eveneens zachte Dunbarra met knoflook en dille of met pepertjes. Deze beide kaassoorten zijn gemaakt van koeienmelk, maar er is ook geitenkaas te proeven.
 
Dinsdag 9 oktober:
Workshop kaas en wijn Italië

De afgelopen jaren zijn de kaas-wijn-workshops van Ed Boele en zijn rechterhand Erwin Wesstein uitgegroeid tot populaire evenementen. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een workshop in Italiaanse sfeer op dinsdagavond 9 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.
De kosten bedragen 22,50 euro. Klik hier http://kaasspeciaalzaak.nl/workshop/om u op te geven. Hebt u interesse, reageer dan snel, want er is slechts plaats voor 25 deelnemers.
 
 
Aanbieding van de maand:
Hagenaar, Stolwijker en Rioja

 
Gedurende de hele maand september kunt u profiteren van een aantrekkelijke korting op twee oer-Hollandse kazen:
-          Oude Haegsche, het ‘huismerk’ van Ed Boele kost slechts 9,90 euro per kilo (normaal 12,95 euro)
-          De Stolwijkse boerengatenkaas gaat de deur uit voor 11,95 euro per kilo (normaal 14,95 euro)
 
Als wijnaanbieding hebben wij voor u klaarstaan: Spaanse Rioja 2010. Deze jonge  sappige rode wijn kost deze maand €.5.95 per fles. 
Nieuw in ons assortiment is Pineau des Charentes uit de Cognacstreek:  een lichtzoete wijn die is versterkt met cognac. Uitstekend te gebruiken als apéritief of als dessertwijn. Gekoeld drinken in combinatie met blauwaderkazen en u bent verkocht! Zowel rood als wit: €.14.95 per fles.

 
Graag tot ziens!
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC Den Haag
070-3631819
Website: www.kaasspeciaalzaak.nl
Copyright © 2012 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp