Nieuwsbrief november 2016
Het is weer Sinterk(l)aastijd!
Kaas wordt vaak geassocieerd met zonnig weer, blauwe luchten, zomerse temperaturen en leven in de buitenlucht. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Kaas is immers een jaar-rond-product dat in elk seizoen smaakt. Dus ook in deze  donkere dagen. Lekker binnen bij kaa(r)slicht bijvoorbeeld.

De sinterklaastijd is altijd een periode van verrassende cadeautjes. Daarom roept Ed Boele vrijdag 25 november en zaterdag 26 november uit tot
Sinterkaasdagen.
Vrijdag 25 november:
Proeverij van bijzondere
Hollandse bio-kazen

Op deze dag vindt u van 10.00 tot 17.00 uur op de stoep voor onze winkel aan de Fahrenheitstraat een kaaskraam van het Gelderse bedrijf Meester-Affineurs. U kunt hier proeven van enkele bijzondere kazen die bij Meester-Affineurs worden gemaakt. Het bedrijf legt zich toe op het maken van kaas uit de rauwe melk van bijna vergeten koeienrassen die nauwelijks meer in het Nederlandse landschap voorkomen, zoals de Blaarkop en de Monbéliarde.
Bij de kraam kunt u zowel de Blaarkop-kaas als de Montbeliarde-kaas uitproberen en eventueel een stuk ervan kopen. De korst van deze 100 procent biologische kazen is trouwens ook eetbaar!
Voor de liefhebbers van geitenkaas heeft de kaasproefkraam ook iets te bieden. Er is kaas, bereid uit de melk van de van oorsprong Zwitserse Saanen-geit.
Let op: alle kazen van de Meester-Affineurs zijn vanwege een speciaal rijpingsproces lactosevrij!
Zaterdag 26 november:
Kaasplankjesdag
Weet u het nog? Het afgelopen voorjaar werd onze winkel uitgeroepen tot Beste Speciaalzaak voor Buitenlandse Kazen. En niet voor het eerst, maar al voor de derde keer deze eeuw! Die nationale eretitel mogen we twee jaar dragen, dus we zijn Beste Buitenlandse-kaasspecialist  2016-2017.
Om dat niet te vergeten is deze titel, voorzien van onze naam, op een kaasplankje gezet. Aanstaande zaterdag kunt u zo’n plankje – een collector’s item! – bemachtigen als u voor € 12,95 een trio-pakketje van drie Franse kaasjes koopt. Dan krijgt u het plankje er namelijk
gratis bij.
Het kazentrio bestaat uit:
  • Een doosje met 250 gram handgeschepte Camembert de Normandie
  • 150 gram Comté, de beroemde zachtpittige rauwmelkse bergkaas uit de Jura
  • 150 gram Bleu des Causses, een blauwschimmelkaas uit het zuiden van het Centraal Massief.
Tip: Maak eens een keer gebakken camembert. Leuk en lekker als voorgerecht. Dompel het kaasje of verschillende stukken ervan in melk, strooi er wat bloem over, haal het door een paar losgeklopte eieren en wentel het vervolgens in paneermeel. Bak de kaas in enkele minuten in een koekenpan en eet het bijvoorbeeld met cranberrycompote of bosbessenjam.
Wijntje erbij? Boerengeluk!

Ter verhoging van de
Sinterk(l)aasvreugde biedt Ed op deze zaterdag een literfles puike Frans-Hollandse rode wijn aan voor slechts € 6,95. De wijn, gemaakt van de merlot-druif, is afkomstig van de wijngaarden van het Nederlandse echtpaar Michel en Erica van den Beld in het Dordogne-gebied ten oosten van Bordeaux. Op het etiket prijkt een naam die u zal doen glimlachen, zeker als u een slok neemt en er een stukje kaas bij eet: Boerengeluk
Tot ziens op vrijdag en/of zaterdag in de winkel, waar natuurlijk nog veel meer te halen valt!


Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC  Den Haag
070-3631819
www.kaasspeciaalzaak.nl

 
Tweet
Forward
Copyright © 2016 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.


Email Marketing Powered by MailChimp