Nieuwsbrief maart 2015
View this email in your browser
Tweet
Forward
Vier de lente met boerenkaas !
 
Wie in de eerste maanden van dit jaar onze winkel wilde bereiken, moest daarvoor meer moeite doen dan gewoonlijk. Door de werkzaamheden aan riolering en bestrating had de Fahrenheitstraat veel weg van een gatenkaas. Gelukkig hadden de trouwe klanten er graag een survivaltochtje voor over om bij de echte gatenkazen en alle andere leden van de wijdvertakte kaasfamilie te komen.
 
Nu ons deel van de straat weer mooi is dichtgemaakt, nodigen we u uit om met ons de net aangebroken lente te vieren. Hoe kun je dat in kaasland beter doen dan met oer-Hollandse kaas van het boerenland, waar de lucht van vers gras en voorjaarsbloemen vermengd met een vleugje mest de neusgaten binnendringt?
 
We hebben zoals gewoonlijk diverse puike boerenkazen voor u klaarliggen, maar tot het paasweekend zetten we één daarvan extra in het voorjaarszonnetje:
De Boerenkampioen uit de kaasboerderij Arcadiahoeve bij Bodegraven, eigendom van de familie Van Dieijen, die al vier generaties lang kaas maakt van de melk van eigen koeien.
Deze vol belegen karaktervolle rauwmelkse kaas van ongeveer een half jaar oud bieden we u aan voor de super scherpe prijs van 6.95 euro per pond. Wie minimaal een pond koopt, krijgt er ook nog eens een pakje crackers bij cadeau.
Zaterdag 4 april maken we camembert creaties!
Laat u tussen 11.00 en 16.00 uur verassen in de wereld van camembert die we speciaal voor Pasen voor u maken.
Hartige en exotische smaken die strelend zijn voor ogen en tong!

 
Voorjaarsproeverij met ‘Kaas van hier’
 
Donderdag 23 april, 19.00 – 21.00 uur
 
We blijven in de maand april in Nederlandse sferen, want vreemd gaan met verleidelijke Franse kazen doen we al genoeg (Oh lala!). Daarom presenteren Ed en Erwin met hun winkelteam op donderdag 23 april een voorjaarsproeverij, waarin Kaas van Hier centraal staat. En daarmee bedoelen we ambachtelijke streekkazen uit heel het land. Wilt u dit festijn bezoeken, meld u dan wel even aan. Zie verderop.
 
U kunt op deze proefavond onder meer kennismaken met Machedoux-geitenkaasjes uit het gehucht Zandeweer in Noordoost-Groningen, de Petit Doruvael uit Montfoort bij Utrecht (zachte kaas met oranjerode korst die lijkt op de Franse Port Salut; gemaakt met behulp van een speciale bacterie), de Twentse bunkerkaas (vervaardigd en gerijpt in oude munitiebunkers), de Blauwklaver uit Kamerik (een blauwschimmelkaasje met askorst), de Boer’n Trots geitenkaas met honing en tijm uit het Overijsselse landgoed Kaamps, de uniek smakende Remeker van de melk van Jerseykoeien uit Lunteren en nog een zevental andere oer-Hollandse streekjuweeltjes.
 
Hierbij alvast enkele internetlinks om in de stemming te komen:


http://www.remeker.nl/   

http://kaasvanhier.nl/streekkazen/twentse-bunkerkaasVanzelfsprekend krijgen de bezoekers van de proeverij ook een glas wijn aangeboden. Bovendien zal op een van de proeftafels een bescheiden aantal Franse geitenkaasjes staan uitgestald. Maar aangezien de hoofdrollen dit keer uitsluitend door de Hollanders worden gespeeld, blijft de inbreng van deze Fransen beperkt tot een bijrol.
Extraatjes: Jam Jam en Pyreneeënworst

Als extra attracties bij de proeverij van 23 april bieden we u een selectie uit het enorme assortiment van de beste jam producent van België: Het Landhuys in Brugge. Men fabriceert hier ruim 150 soorten Jam Jam Konfituur. Zoals bekend is goede jam uitstekend te gebruiken als ‘dipsaus’ voor tal van kazen. Een nieuwe dimensie in uw borrelgarnituur!
Ook laten wij u proeven van een aantal harde gedroogde worsten uit de Spaanse Pyreneeën, zoals worsten waarin roquefort of schapenkaas is verwerkt. Net als kaashapjes zijn plakken van deze worsten ook uitstekende begeleiders van een glas goede rode of witte wijn.


http://www.meatcuisine.nl/producten/gevulde-worstjes/

http://www.jamjam.be


 
Meld u nu aan voor de voorjaarsproeverij!
 Winkel maandag 20 april gesloten
Tot slot van deze nieuwsbrief  nog een dienstmededeling. Wegens een werkbezoek van het Boele-team aan diverse kaasboerderijen zal de winkel op maandag 20 april gesloten zijn.Graag tot ziens in onze winkel!

Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC  Den Haag
070-3631819
www.kaasspeciaalzaak.nl

 
Copyright © 2015 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.


Email Marketing Powered by MailChimp