Nieuwsbrief juni 2016
View this email in your browser
Franse, Deense en Haagse Vaderdagcadeaus
 
Komende zondag, 19 juni, is het weer Vaderdag. Allerlei winkels adverteren met ‘stoere’ en ’mannelijke’ cadeaus, maar daar doen wij niet aan. Vaderdagpresentjes moeten speciaal en lekker zijn, daar gaat het bij ons om. En moeder moet er natuurlijk ook van kunnen genieten!
Onze winkel barst van de speciale lekkernijen, dat weet u, dus er is keus genoeg. Maar ter gelegenheid van Vaderdag hebben we de schijnwerpers op drie bijzondere aanbiedingen gericht.
Frans-Hollandse rosé met alpenkaasje
Een leuk duo! Voor 6,95 verkopen we een frisse Franse rosé met duidelijke aardbeiengeur. Voor datzelfde geld krijgt u daarbij een stukje van anderhalf ons Tomme de Savoie, een uit rauwe koeienmelk gemaakt kaasje uit de Franse alpen.
De rosé is afkomstig uit de Dordogne en heeft ook een Hollands tintje, want het wijndomein waar hij werd geboren, is eigendom van de Nederlanders Michel en Erica van den Beld. Op hun flessen rode, witte en roséwijnen staat de naam Vandenbeld met grote letters op het etiket vermeld.
Deense biologische kazen   
De enige kaas uit Denemarken die internationaal bekendheid geniet is Danish Blue, ook wel Danablu geheten. Sinds kort hebben we echter in ons assortiment een aantal biologische kaasjes uit Denemarken, afkomstig van een kaasmakerij aan de noordelijke Deense Noordzeekust. Stuk voor stuk waard om te proberen!
  • Ten eerste is er de Thybo, die geregeld in de prijzen valt en een paar jaar geleden bij een Food Festival in Aarhus zelfs de hoofdprijs in de wacht sleepte. Het is een pittig-zoete 50+ kaas die naar een zeer oud recept wordt gemaakt. Zo wordt bijvoorbeeld halverwege het bereidingsproces met de hand zout door de kaas gekneed.
  • De Blauwe Korenbloem is ook heel speciaal. Vergeet de Danish Blue even en probeer deze romige, milde blauwaderkaas, die volgens de Denen een ‘verbeterde versie’ van de Italiaanse gorgonzola is.  
  • Grotgerijpte Limestonekaas. Een snijdbare biologische kaas die 30 weken is gerijpt in een kalksteengrot en geregeld is gewassen met pekelwater en een ‘roodbacterie’.
  • Gerookte schimmelkaas. Sommige rookkaasjes ruiken en proeven heel indringend. Deze niet. De Denen hebben ‘m boven een smeulend beukenhoutvuurtje gehangen, maar niet te lang. Het resultaat: een subtiel rokerige en romige smaakbeleving.
Een klassieker: Oude Haegsche kaas + port
Echte kwaliteit verveelt nooit en blijft populair. Zoals onze klassieke pittige Oude Haegsche kaas met z’n geel-groen-zwarte korst, al jaren een topper in onze winkel. Omdat volgende week op 21 juni de zomer begint, hebben we in het komende Vaderdagweekend voor 21 euro het volgende combi-cadeau in de aanbieding: een fles Haegsche Port (vier jaar in houten vaten gerijpt) en een stuk van 350 gram Oude Haegsche kaas!
 
Tot ziens!
Se dig snart!
Au revoir!
Tot kèk
Graag tot ziens in onze winkel!

Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC  Den Haag
070-3631819
www.kaasspeciaalzaak.nl

 
Tweet
Forward
Copyright © 2016 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.