De Kaasspeciaalzaak • Nieuwsbrief februari 2014
Olympische actie op 8 februari
Ed Boele belooft gouden bergen
 
De beste kaasspeciaalzaak van Nederland (nog altijd!) is niet alleen vertrouwd, maar ook betrouwbaar. Dus als Ed Boele u gouden bergen belooft, dan houdt hij zich daaraan. In het Frans is een gouden berg een Mont d’Or. Dat is tevens de naam van een verrukkelijk kaasje uit het Jura-gebergte, gerijpt in sparrenhout. Daar heeft Ed er momenteel heel veel van in huis. En met reden. Want aanstaande zaterdag, 8 februari, als de Olympische Winterspelen in Sotsji zijn losgebarsten, biedt hij deze bijzondere kaasjes voor een Olympisch lage prijs aan. Niet voor € 9,95, zoals de normale prijssticker vermeldt, maar voor € 4,95!
 
Mont d’Or als mini-fondue
,,De Mont d’Or is gemaakt van rauwe volle koemelk,’’ legt Ed uit, ,,en hij wordt uitsluitend van half september tot half februari geproduceerd. Het seizoen 2013-2014 is dus voor de Mont d’Or bijna afgelopen en de nieuwe verse aanvoer komt pas weer in september op gang. Wie nog van dit winterkaasje wil genieten, moet er daarom snel bij zijn. Ik heb er extra veel van in huis gehaald, maar op is op’’. De Mont d’Or, gevat in een doosje van sparrenhout, is een 'ovenkaas'. Kerf ‘m een beetje in, doe desgewenst wat geperste knoflook en een scheutje witte wijn in de openingen, zet ‘m even in de oven, snijd wat stokbrood en je hebt een mini-kaasfondue voor twee personen om je vingers bij af te likken. Stel je voor: op tv kijken naar een gouden race van Sven Kramer en onderwijl lekker een stukje stokbrood ‘soppen’ in de Mont d’Or!
 
Sauvignon Blanc voor € 4,95.
Daar moet natuurlijk iets bij gedronken worden en ook daar heeft Ed Boele aan gedacht. Voor hetzelfde bedrag als het kaasje kunt u aanstaande zaterdag een fles krakend frisse Franse Sauvignon Blanc kopen van wijnproducent Denis Marchais uit de regio Languedoc. Gewoonlijk betaalt u hiervoor € 5,95, maar op deze dag gaat daar een euro van af en wordt het dus € 4,95. Dit betekent dat u komende zaterdag voor nog geen tientje bent voorzien van een kaas-en-wijnduo dat garant staat voor een aangename streling van de smaakpapillen.
 
De bereidingswijze van de Mont d’Or vindt u ook op deze link:
http://kaasspeciaalzaak.nl/over_kaas/recepten/kaas_fondue/fondue_recepten/mini_fondue/
http://www.youtube.com/watch?v=TYtG6BxICHc
Wie zaterdag naar de winkel komt, kan daar alvast proeven hoe het smaakt.
 
Wijnproeverijen voorlopig fini
De nieuwe Drank- en Horecawet die begin dit jaar van kracht is geworden, heeft helaas een stokje gestoken voor de kaas- en wijnproeverijen die Ed Boele en zijn sommelier Erwin al sinds jaar en dag met enige regelmaat organiseren. Omdat wijn niet het hoofdproduct is van de zaak (het gaat immers bij uitstek om kazen) mag in het winkelpand geen wijn meer worden geschonken met commerciële bedoelingen. Een kaasproeverij is natuurlijk oké, maar het laten proeven en verkopen van begeleidende dranken is daarbij voortaan taboe.
Dit betekent overigens niet dat Ed en Erwin nooit meer proeverijen van kaas én wijn kunnen organiseren. Ze mogen dit namelijk wél doen in een lokaliteit die een vergunning voor alcoholhoudende dranken heeft. ,,We gaan onderzoeken welke mogelijkheden onze omgeving in dat opzicht biedt,’’ zegt Ed. ,,De liefhebbers van onze proeverijen moeten een poosje geduld hebben. Voorlopig hebben we geen activiteiten op dat gebied in het vooruitzicht.’’
 
Feestje? 
Neem een kaasbuffet van Ed!

Nu en dan krijgt Ed Boele het verzoek om voor bepaalde feesten of recepties een gevarieerd kaasbuffet samen te stellen. Indien gewenst zijn Ed en zijn team zelf een poosje bij het betreffende festijn aanwezig om de kazen te presenteren en tekst en uitleg te geven.
,,We willen dit voortaan als vast onderdeel in ons winkelconcept opnemen,’’ zegt Ed. ,,De reacties zijn altijd heel enthousiast en het is voor ons ook leuk om te doen. ,,We hebben geen standaardpakket. De mogelijkheden zijn legio en we kunnen voor iedereen op maat zo’n kaasbuffet aanbieden. Wie zoiets in gedachten heeft, zoekt maar contact en dan gaan we ons er samen over buigen.’’
 
Graag tot ziens in onze winkel!
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC Den Haag
070-3631819
Website: www.kaasspeciaalzaak.nl
Copyright © 2014 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp