De Kaasspeciaalzaak • Nieuwsbrief oktober 2013
We houden het vakantiegevoel nog
even vast met een
Italiaanse maand

 
Het valt vaak niet mee om afscheid te moeten nemen van de zomer. En zeker niet van eentje die sinds half juli zo goed z’n best heeft gedaan om ons te bekoren. Ed Boele en zijn medewerkers denken er net zo over. Daarom hebben zij besloten het zomerse vakantiegevoel nog even vast te houden met een Italiaanse maand, die op dinsdag 8 oktober begint en tot zaterdag 2 november zal duren.
 
Waarom Italië?
In het voorlaatste weekend van september reisden Ed en zijn ‘vice-premier’ Erwin naar het Noord-Italiaanse stadje Bra, zo’n drie kwartier ten zuiden van Turijn. Niet zonder reden, want dit plaatsje in de regio Piemonte stond weer eens op z’n kop vanwege het beroemde tweejaarlijkse internationale kaasfestival dat er plaatsvond. ,,Het hele stadscentrum ruikt dan naar kaas, uit alle Europese windstreken en natuurlijk vooral uit Italië zelf,’’ vertelt Ed. ,,Je begrijpt dat wij daar als kampioen-kaasspeciaalzaak niet mochten ontbreken''. Ed en Erwin hebben er een paar dagen lang heel veel geproefd, niet alleen kazen maar ook een aantal bijzondere wijnen, en zijn daarna met een hoofd vol ideeën en mooie smaakherinneringen naar Den Haag teruggegaan. Over één vervolgstap waren ze het al snel roerend eens: in oktober zetten we Italië in onze winkel nog eens flink in het zonnetje.


Zaterdag 12 oktober: Dimonstrazione!
Het hoogtepunt van de Italiaanse maand wordt de grote demonstratie en proeverij van Italiaanse kazen en wijnen op zaterdagmiddag 12 oktober.
Op deze demo-middag kunt u tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met een breed palet aan Italiaanse kazen en wijnen in verschillende prijsklassen. De fijnproevers onder de wijnliefhebbers, die zichzelf nu en dan een luxe fles cadeau doen, kunnen in elk geval de twee absolute topwijnen uit Piemonte over de tong laten gaan: Barolo en Barbaresco. Goed idee misschien om alvast zo’n kanjer in te slaan voor het kerstdiner!
Vanzelfsprekend kunt u tijdens de grande dimonstrazione nog veel meer lekkers verwachten, zoals:
- Pecorino Moliterno, stevige schapenkaas van Sardinië gevuld met zwarte truffel.
- Rosso Imperiale, blauwaderkaas uit Lombardije gerijpt in Passito druiven.
- Brachetto, licht mousserende dessertwijn uit Piemonte, met tonen van aardbeien.

Speciaal uitgelicht:

 - Parmiggiano Reggiano. Deze heerlijke 22 maanden gerijpte kaas uit de omgeving van Parma hebben wij groots ingekocht en bieden wij u aan voor €2.49 per 100 gram!
- Molto Purezza Negroamaro. Diep donker rood glas wijn met in de afdronk hinten van zwarte bessen. deze maand van €6.95, voor €5.45!Welkom bij de Najaarsproeverij op zondag 3 november
We gunnen u - en onszelf - nauwelijks tijd om bij te komen van de Italiaanse maand. Want daags daarna, op zondag 3 november, is het alweer tijd voor onze traditionele Najaarsproeverij, waarvoor u bij dezen ook van harte bent uitgenodigd. Het recept voor deze proeverij:
1. U kunt tussen 14.00 en 17.00 uur binnenkomen wanneer u wilt.
2. U betaalt 5 euro entree.
3. Speciaal op deze middag geven wij u 10% korting op ons gehele kaas- en wijnassortiment.
4. Er zijn zo’n 40 wijnen uit verschillende landen te proeven, begeleid door tekst en uitleg.
5. Er zijn heerlijke hapjes, waarbij kaas uiteraard een hoofdrol speelt.
6. Schrijf u nu in: kaasspeciaalzaak@gmail.com


Van Italië naar Spanje
Terwijl in november de herfst op volle kracht de ontvangst van Koning Winter voorbereidt, blijven we aan de Fahrenheitstraat 625 in mediterrane sferen. Deze maand namelijk zal het accent in het winkelassortiment verschuiven van Italië naar Spanje. Het exacte programma is nog niet bekend, maar u kunt er alvast rekening mee houden dat op zaterdag 9 november een grote demonstratie van Spaanse kazen en wijnen wordt gehouden. Daarmee kunt u zich in elk geval goed voorbereiden op de komst van die beroemde bisschop die een week later vanuit Spanje in Nederland zal arriveren. U krijgt hierover nog nader bericht.

Tot ziens in onze kaasspeciaalzaak!
 


Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC Den Haag
070-3631819
Website: www.kaasspeciaalzaak.nl
Copyright © 2013 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp