Nieuwsbrief december 2017
Zaterdag 2 december: Raclette bij Ed
Hoopt u ook zo op een mooie winter? Niet guur en ijzig, niet met kwakkelweer, regen en hagel, maar echt mooi. Zo’n winter waar Zwitserland patent op heeft.
Ed Boele helpt het u hopen, want aanstaande zaterdag, 2 december, tussen 10.00 en 16.00 uur gaat hij op de Zwitserse toer. Hij laat u raclette proeven!
 
Wat is raclette en hoe eet je het?
Raclette behoort naast de bekende fondue tot de twee klassieke Zwitserse smeltkaasgerechten. De romige en kruidige raclette-kaas komt uit het kanton Valais, bij het drielandenpunt van Zwitserland, Frankrijk en Itali=C3=AB. De kaas wordt met behulp van een apparaat verhit. Hij ligt als het ware onder een zonnebank. Dan zie je ’m langzaam smelten. De ware raclette-liefhebber snijdt of schraapt dan wat van het gesmolten deel af en doet dat op een knapperig stuk vers (stok)brood. Even de pepermolen eroverheen draaien en happen maar. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken, met bijvoorbeeld een lekkere salade erbij.
 
Kom kijken en proeven! Ed verkoopt verschillende soorten raclette (zelfs eentje met truffelsmaak), zowel uit Zwitserland als uit de aangrenzende Franse Jura. Hij bezit zelf twee raclette-apparaten, die klanten op aanvraag een dag of weekend kunnen lenen. Zo’n chique hittebron is overigens geen must om goede raclette te maken. Je kunt ook plakken raclette in bijvoorbeeld een gourmetpannetje smelten.
 
Wilt u ook eens andere Zwitserse kazen uitproberen? In de winkel is een ruim assortiment te vinden en de medewerkers van Team Boele vertellen u er graag over. 

 
Port proeven   
Als u zaterdag de raclette komt uitproberen, kunt u tegelijkertijd ook nippen aan een proefglaasje met port. Ed heeft een mooie portcollectie, waaruit hij u verschillende smaken laat proeven.
 
Port is wijn uit Portugal die is versterkt met alcohol en een hoog suikergehalte heeft.  
De jongste uit de portfamilie heet Ruby port. Deze is robijnrood (ruby) en fruitig. Daarnaast is er ook port met een bruinrode kleur (taankleurig oftewel ’tawny’). Deze heeft meestal jarenlang in eikenhouten vaten liggen rijpen voordat hij gebotteld werd. Dat hout proef je heel goed bij de soort Colheita, die minimaal zeven jaar maar vaak nog veel langer een ’houtopvoeding’ heeft gehad. Minder houtig is de Late Bottled Vintage, die gemiddeld maar 5 jaar in een vat heeft geleefd.
 
Goede port kan heel oud worden, tot wel zeventig of tachtig jaar. Daarom kopen mensen vaak voor zichzelf of voor elkaar een fles port uit een bepaald (geboorte)jaar. Zoekt u port uit een speciaal jaar? Ed kan u eraan helpen!

 
Winkel open op zondag 24 december
Nog maar een paar weken en het is weer Kerstmis. Dit jaar vallen eerste en tweede kerstdag op maandag en dinsdag. Daarom is onze winkel op zondag 24 december van 09.00 tot 16.00 uur geopend. Dan kunt u op het laatste moment voor de feestdagen nog wat kaas inslaan.

 

Graag tot ziens in onze Kaasspeciaalzaak

Team Ed Boele
Copyright 2017 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld bij het aanmelden van ons spaarsysteem.

Our mailing address is:
De Kaasspeciaalzaak vof
Fahrenheitstraat 625
Den Haag, Zuid-holland 2561 DC
Netherlands
Email Marketing Powered by MailChimp