Nieuwsbrief maart 2017
Lentekriebelkaas
Volgens de kalender zou dit de tijd voor de eerste lentekriebels moeten zijn, maar de afgelopen week hoorden we veel mensen verzuchten dat ze helaas nog geen voorjaarsgevoel hebben. Daar gaan wij verandering in brengen! Met een lenteproeverij van puur Hollandse biologische kazen, gemaakt van zowel geiten- als koeienmelk. Met zulke stukjes zuivere zuivel op de tong krijg je vanzelf vrolijke visioenen van huppelende jonge geitjes en dartele kalveren in een frisgroene wei. Nou vooruit, een lammetje mag u er ook bij denken.
 
U bent hartelijk welkom bij de lenteproeverij in onze winkel op
Zaterdag 18 maart van 09.00 tot 16.00 uur
In een kraampje staan diverse biologische kazen uitgestald, allemaal afkomstig van de Zuid-Hollandse eilanden. U kunt ze niet alleen proeven, maar ook kopen.
Mèkkerstee en BioStee
Neem eens een hapje van enkele kaasjes van ‘zorgboerderij’ De Mèkkerstee in Ouddorp (Goeree), waar zo’n 650 geiten dagelijks honderden liters melk geven. De geitenkaasjes worden bereid zonder zout en conserveringsmiddelen, maar wel aangemaakt met bijvoorbeeld honingklaver of zwarte truffel. Ze zitten boordevol vitamine A en kunnen zonder bezwaar worden gegeten door mensen met een koemelk-allergie.

U kunt ook kennismaken met de kazen van het bedrijf BioStee, een samenwerkingsverband van biologisch werkende boeren uit Zuid-Beijerland en Strijen (beide gelegen in de Hoeksche waard). De melk van zo’n 200 koeien vormt de basis voor verrukkelijke kazen met namen als Jonge Blom, Ouwe Knar en Eeuwige Vrijgezel. In laatstgenoemde kaas is knoflook en basilicum verwerkt.

 
Hotelkorting dankzij Gooische Pikante
Als u toch in de winkel bent, laat uw oog dan ook eens vallen op de pittige Hollandse kaas Gooische Pikante. Bij aankoop van minimaal een pond krijgt u een hotelvoucher mee dat u recht geeft op 50 euro korting op een overnachting voor 2 personen in een van de vele Fletcher-hotels in ons land.
Duurzame verpakkingen
We verkopen vaak kazen van biologisch werkende bedrijven, maar ook in onze eigen zaak schenken we aandacht aan duurzaamheid. Twee voorbeelden. Onze plastic tasjes waarin we u de kaas meegeven, zijn gefabriceerd van afbeekbaar materiaal. Dankzij speciale grondstoffen begint het tasje onder invloed van UV-straling, zuurstof en vocht na een half tot één jaar vanzelf te vergaan. ,,Leg maar eens een stukje van dat materiaal in een hoekje van je tuin of balkon. Dan zie je het zelf gebeuren’’, zegt Ed Boele.
Duurzaam is ook de ‘paperlike’-verpakking waarin elk afgesneden stuk kaas voor de klant wordt gewikkeld. Deze bijzondere kunststof folie met de eigenschappen van plastic én papier heeft een grote scheurbestendigheid en trekkracht en het conserveert de kaas uitstekend. ,,Alle soorten kaas, maar ook andere versproducten kun je er zeer langdurig in goed houden’’, aldus Ed.
Tot ziens in de winkel!
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC  Den Haag
070-3631819
www.kaasspeciaalzaak.nl

 
Tweet
Forward
Copyright © 2017 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.Email Marketing Powered by MailChimp