De Kaasspeciaalzaak • Nieuwsbrief februari 2013
 
Noblesse oblige
Zoals u ongetwijfeld nog weet, mag Kaasspeciaalzaak Ed Boele zich dit hele jaar de Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland noemen én de Beste Specialist in Buitenlandse Kazen. Vanzelfsprekend doen Ed en zijn crew hun uiterste best om te laten zien dat ze die eretitels dubbel en dwars waard zijn. Noblesse oblige! Zij leveren topkwaliteit en geven eerlijke informatie over hun producten. Dus met een knipoog naar de ‘paardenvleesaffaire’: als er bijvoorbeeld een kaas van koemelk wordt aangeboden, komt het hoofdingrediënt echt van een koe en niet van een geit, schaap of kameel. U zult dit jaar weer een aantal nieuwsbrieven als deze ontvangen, waarin allerlei activiteiten en acties worden aangekondigd. Met de lente in zicht klinkt bij dezen het eerste trompetsignaal.

Zaterdag 2 maart:
Kennismaking met Kaltbachkaas 
In grotten heerst doorgaans een constante koele temperatuur. Ideaal om harde kazen in te laten rijpen. Dat is ook het geval in de Emmi-grot in het Zwitserse gehucht Kaltbach, niet ver van Luzern. Het is er altijd 12 graden en bovendien is de luchtvochtigheid er maar liefst 96 procent. Uit de Emmi-grot komen niet alleen bekende soorten als Gruyère en Emmentaler, maar ook een romiger kaas (Kaltbach Creamy) en een pittig exemplaar dat Kaltbach Tasty is gedoopt.Op zaterdag 2 maart heeft u tussen 11.00 en 17.00 uur de kans om in onze winkel met deze koemelkkazen kennis te maken. Ze zijn niet alleen zeer geschikt als fonduekazen, maar ook als Zwitserse snack bij een glas wijn of port. Kom ze proeven! En misschien ook wel kopen. 

Zaterdag 9 maart:
‘Nederlandse’ wijn uit
de
 westelijke Dordogne

Ruim tien jaar geleden verkochten Michel en Erica van den Beld hun kaaswinkel in Wageningen en verhuisden met hun drie kinderen naar het westelijke Dordognegebied in Frankrijk, op nog geen uur rijden van Bordeaux. Ze hadden daar een 20 hectare metend wijndomein gekocht – Domaine la Rogère - en waren vastbesloten de kwaliteit daarvan flink op te stuwen. Inmiddels maken ze diverse soorten wijn onder hun eigen label Vandenbeld. Ed Boele en zijn vrouw Maria zijn er vorig jaar op bezoek geweest en geestdriftig teruggekeerd. Op zaterdag 9 maart komen de Nederlands-Franse wijnboer en –boerin bij Ed in de winkel op bezoek om de wijnliefhebbers uit de Haagse regio enkele van hun producten te laten proeven. Laat u deze kans niet ontglippen!De volgende wijnen van Vandenbeld staan voor u klaar: Bergerac blanc, rouge en rosé; Vandenbeld Renaissance 2006 en 2008 (rode wijn, een jaar gelagerd op nieuwe eiken vaten); Pino Blanc (dessertwijn te vergelijken met Pineau de Charentes)  

Voorjaarswijnproeverij
op zondag 14 april

Op zondagmiddag 14 april staan Ed Boele en zijn team met een reeks geopende flessen wijn en bijbehorende hapjes klaar om u te ontvangen voor de traditionele Voorjaarsproeverij. Zoals gebruikelijk bij deze proefsessies kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur op een zelfgekozen tijdstip de winkel bezoeken om uw neus en smaakpupillen te laten genieten. U dient zich echter wel van te voren op te geven! Dat kan via het mailadres kaasspeciaalzaak@gmail.com Voor deelname aan de proeverij betaalt u bij binnenkomst een tientje, maar wie minimaal 6 flessen wijn koopt (die niet allemaal hetzelfde hoeven te zijn) krijg dat tientje in de vorm van korting weer terug.

Aanbiedingen van de maand
Gedurende de hele maand maart vieren we alvast de komst van de lente met de volgende aanbiedingen:
-         De vermaarde zachte Normandische koemelkkaas Pont l’Evêque met z’n rode jasje is deze maand een stuk goedkoper, namelijk 1,95 per ons.

-         We hebben in de winkel een tafeltje vrijgemaakt voor de overjarige oer-Hollandse Brockelaer-kaas uit Bodegraven. Een traktatie bij elke borrel of bij een dessert!
Bij aankoop van elke 500 gram Brockelaer ontvangt u gratis een miniflesje Kopke Tawny port, een uitstekende begeleider van deze kaas.


Graag tot ziens!
 
 


 
 
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Fahrenheitstraat 625
2561 DC Den Haag
070-3631819
Website: www.kaasspeciaalzaak.nl
Copyright © 2013 De Kaasspeciaalzaak vof, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp