‘Gevaarlijk lekkere’ Hollandse verrassingen met Italiaans karakter

© De Kaasspeciaalzaak

Speciaal ter gelegenheid van Pasen presenteren we een aantal spectaculaire schimmelkazen die op Nederlandse bodem zijn gemaakt, maar volstrekt on-Nederlands smaken.

De receptuur en bereidingswijze zijn namelijk puur Italiaans. Het gaat hier om producten van de melkvee- en kaasboerderij De Brienenshof in het Utrechtse dorp Cothen, een paar kilometer van Wijk bij Duurstede.

Deze gevaarlijk lekkere Oudwijker kazen (wie ze proeft, is meteen verkocht!) hebben een geschiedenis die zes jaar teruggaat. Ziehier de korte versie:

Een Nederlandse zakenman die in Italië werkte, liep voor de lol stage bij kaasmaker Cesare Ribolzi in de Noord-Italiaanse alpen. Hij raakte zo in de ban van het ambacht, dat hij z’n beroep opgaf en in Nederland een melkveehouder zocht om daar net zulke kazen te gaan maken. Die boer vond hij in Cothen. Al snel kreeg hij hier gezelschap van Rutger en Marieke, een echtpaar dat ook bij Cesare in de leer ging en de Oudwijker kazen naar topkwaliteit wist te tillen.

Smeuïgheid troef

Vier types van de Hollands-Italiaanse Oudwijkers hebben we tot paaskazen gekroond. Allemaal hebben ze smeuïgheid en romigheid als hoofdkenmerk, maar het zijn vooral de smaken die indruk maken.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2018 / ‘Gevaarlijk lekkere’ Hollandse verrassingen met Italiaans karakter

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: