Port proeven

© De Kaasspeciaalzaak

Als u zaterdag de raclette komt uitproberen, kunt u tegelijkertijd ook nippen aan een proefglaasje met port. Ed heeft een mooie portcollectie, waaruit hij u verschillende smaken laat proeven.

Port is wijn uit Portugal die is versterkt met alcohol en een hoog suikergehalte heeft.
De jongste uit de portfamilie heet Ruby port. Deze is robijnrood (ruby) en fruitig. Daarnaast is er ook port met een bruinrode kleur (taankleurig oftewel ’tawny’). Deze heeft meestal jarenlang in eikenhouten vaten liggen rijpen voordat hij gebotteld werd. Dat hout proef je heel goed bij de soort Colheita, die minimaal zeven jaar maar vaak nog veel langer een ’houtopvoeding’ heeft gehad. Minder houtig is de Late Bottled Vintage, die gemiddeld maar 5 jaar in een vat heeft geleefd.

Goede port kan heel oud worden, tot wel zeventig of tachtig jaar. Daarom kopen mensen vaak voor zichzelf of voor elkaar een fles port uit een bepaald (geboorte)jaar.

Zoekt u port uit een speciaal jaar? Ed kan u eraan helpen!

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2017 / Port proeven

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Ha. In april een presentatie houden over hoe je met tekst en fotou2019s om gaat op een website.nEn wel hier op 2 april in de ochtend:nhttps://lokaal7.wordpress.com/


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.