Zaterdag 2 december: Raclette bij Ed

© De Kaasspeciaalzaak

Hoopt u ook zo op een mooie winter? Niet guur en ijzig, niet met kwakkelweer, regen en hagel, maar echt mooi. Zo’n winter waar Zwitserland patent op heeft. Ed Boele helpt het u hopen, want aanstaande zaterdag, 2 december, tussen 10.00 en 16.00 uur gaat hij op de Zwitserse toer. Hij laat u raclette proeven!

Wat is raclette en hoe eet je het?

Raclette behoort naast de bekende fondue tot de twee klassieke Zwitserse smeltkaasgerechten. De romige en kruidige raclette-kaas komt uit het kanton Valais, bij het drielandenpunt van Zwitserland, Frankrijk en Itali=C3=AB. De kaas wordt met behulp van een apparaat verhit. Hij ligt als het ware onder een zonnebank. Dan zie je ’m langzaam smelten. De ware raclette-liefhebber snijdt of schraapt dan wat van het gesmolten deel af en doet dat op een knapperig stuk vers (stok)brood. Even de pepermolen eroverheen draaien en happen maar. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken, met bijvoorbeeld een lekkere salade erbij.

Kom kijken en proeven!

Ed verkoopt verschillende soorten raclette (zelfs eentje met truffelsmaak), zowel uit Zwitserland als uit de aangrenzende Franse Jura. Hij bezit zelf twee raclette-apparaten, die klanten op aanvraag een dag of weekend kunnen lenen. Zo’n chique hittebron is overigens geen must om goede raclette te maken. Je kunt ook plakken raclette in bijvoorbeeld een gourmetpannetje smelten.

Wilt u ook eens andere Zwitserse kazen uitproberen? In de winkel is een ruim assortiment te vinden en de medewerkers van Team Boele vertellen u er graag over.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2017 / Zaterdag 2 december: Raclette bij Ed

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Ha. In april een presentatie houden over hoe je met tekst en fotou2019s om gaat op een website.nEn wel hier op 2 april in de ochtend:nhttps://lokaal7.wordpress.com/


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.