Kom zaterdag Gruyère proeven!

© De Kaasspeciaalzaak

Komende zaterdag, 21 oktober, is het bij ons Gruyèredag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u er alles over te weten komen, door te proeven uiteraard, maar ook door te zien hoe je bijvoorbeeld met Gruyère een lekkere fondue maakt.

Bij het horen van de woorden ‘Zwitserse kaas’ denken de meeste mensen direct aan Gruyère, maar lang niet iedereen heeft daar een smaakgevoel bij. Dat kan zaterdag veranderen!

© De Kaasspeciaalzaak

Alle Gruyèrekazen zijn gemaakt van rauwe koemelk, maar u zult ontdekken dat niet elke Gruyère hetzelfde smaakt. Er is onder meer een jonge, nog vrij romige variant van een maand of drie, maar er bestaat ook een oudere en ruiger smakende Gruyère, die minstens negen maanden heeft liggen rijpen in grotten bij het dorpje Kaltbach.

Maak zaterdag bij ons ook eens kennis met de Gruyère Alpage. Deze is gemaakt van de melk van koeien die de hele zomer hoog op de alpenweiden hebben lopen grazen. De Zwitsers omschrijven deze kaas als pittig, nootachtig, kruidig en bloemig.

Loopt het water u al in de mond? Een extra reden om zaterdag even naar de winkel te komen.

Graag tot ziens in onze Kaasspeciaalzaak

Team Ed Boele

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2017 / Kom zaterdag Gruyère proeven!

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Ha. In april een presentatie houden over hoe je met tekst en fotou2019s om gaat op een website.nEn wel hier op 2 april in de ochtend:nhttps://lokaal7.wordpress.com/


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.