Mèkkerstee en BioStee

© De Kaasspeciaalzaak

Neem eens een hapje van enkele kaasjes van ‘zorgboerderij’ De Mèkkerstee in Ouddorp (Goeree), waar zo’n 650 geiten dagelijks honderden liters melk geven.

De geitenkaasjes worden bereid zonder zout en conserveringsmiddelen, maar wel aangemaakt met bijvoorbeeld honingklaver of zwarte truffel. Ze zitten boordevol vitamine A en kunnen zonder bezwaar worden gegeten door mensen met een koemelk-allergie.

© De Kaasspeciaalzaak

U kunt ook kennismaken met de kazen van het bedrijf BioStee, een samenwerkingsverband van biologisch werkende boeren uit Zuid-Beijerland en Strijen (beide gelegen in de Hoeksche waard). De melk van zo’n 200 koeien vormt de basis voor verrukkelijke kazen met namen als Jonge Blom, Ouwe Knar en Eeuwige Vrijgezel. In laatstgenoemde kaas is knoflook en basilicum verwerkt.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2017 / Mèkkerstee en BioStee

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Ha. In april een presentatie houden over hoe je met tekst en fotou2019s om gaat op een website.nEn wel hier op 2 april in de ochtend:nhttps://lokaal7.wordpress.com/


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.