© De Kaasspeciaalzaak

Finalisten Foodspeciaalzaken 2016 bekend!

De finalisten voor de Productcategoriewedstrijden ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2016’, ‘Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist 2016’ en ‘Nederlands Beste Notenspecialist 2016’ zijn bekend. Allen strijden zij voor één van deze productcategorietitels met bijbehorende prijs.

Finale Boerenkaasspecialisten zijn in alfabetische volgorde plaatsnaam:

Finale Notenspecialisten zijn in alfabetische volgorde plaatsnaam:

Finale Buitenlandse kaasspecialisten zijn in alfabetische volgorde plaatsnaam:

Hoe komen winkeliers in aanmerking?

Elke twee jaar worden winkeliers, nadat ze het kwaliteitscertificaat hebben behaald in dat jaar, opgeroepen zich aan te melden voor deze productcategoriewedstrijden. Ook collega’s of leveranciers kunnen gecertificeerde winkels voordragen. Vervolgens wordt per categorie een voorselectie gemaakt; op basis hiervan worden de finalisten per productcategorie bepaald.

Jurybezoeken

Alle finalisten worden tussen 5 en 26 februari 2016 bezocht en beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury kijkt specifiek naar de productcategorie waarvoor de winkel staat ingeschreven. Deze onafhankelijke jury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze categorie en een consumentenjury.

Bekendmaking winnaars

Op maandagavond 7 maart a.s. volgt in het Dolfinarium te Harderwijk de spannende ontknoping van deze drie productcategoriewedstrijden. Nadat de finalisten aan de branche zijn voorgesteld, wordt onthuld welke winkels zich een jaar lang ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist’, ‘Nederlands Beste Buitenlandse kaasspecialist’ of ‘Nederlands Beste Notenspecialist’ mogen noemen en naar huis gaan met een trofee.

Organisatie

De Productcategoriewedstrijden zijn een initiatief van Vakcentrum, Kaas & Delicatessen en worden om het jaar georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2016 / Finalisten Foodspeciaalzaken 2016 bekend!

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: