Fahrenheitstraat wordt stukje Jura

De herfst maakt onstuitbaar zijn opmars, maar in de kaasspeciaalzaak van Ed Boele wordt het zomergevoel nog even vastgehouden. Op zaterdag 26 september kunt U dit zomergevoel zelf komen proeven.

© De Kaasspeciaalzaak

Stelt u zich voor: een blauwe lucht met een paar wattige wolkjes en daaronder schilderachtige bergdorpjes, glooiende frisgroene weiden, tevreden smikkelende koeien en een boerenerf met gakkende ganzen.
Dit zou het Oost-Franse departement Jura kunnen zijn. Daar wordt al eeuwen een beroemde harde kaas gemaakt: Comté, ongeveer een decimeter hoog en zo groot als een wiel van een kinderfiets. Vervaardigd op basis van rauwe koemelk.

© De Kaasspeciaalzaak

Niet alle Comté-kazen smaken precies hetzelfde.
Er zijn kwaliteitsverschillen. Ed Boele heeft tijdens een studiereis naar de Jura in mei van dit jaar een top-Comté ontdekt. Die wil hij u op zaterdag 26 september graag laten proeven!

Adellijke kaas

Tussen 12.00 en 17.00 uur staat Ed voor zijn winkel in de Fahrenheitstraat in een marktkraam met jonge en oude Comté van het kaasbedrijf Marcel Petite, gevestigd bij het Jura-stadje Pontarlier. Marcel Petite koopt zeer jonge Comtés op van zelfkazende boeren uit de omgeving. Hij laat ze vervolgens maandenlang en soms wel twee jaar rijpen in een oud militair fort, waar temperatuur en vochtigheidsgraad precies goed zijn om een smeuïge karaktervolle Comté te maken, die een lichte notensmaak in de mond achterlaat. Omdat Comté eigenlijk ‘graafschap’ betekent, zou je zelfs kunnen spreken van een adellijke kaas.

Flinke korting

Comté hoort niet tot de goedkoopste kazen, maar tijdens het buitengebeuren op 26 september biedt Ed u een buitenkansje: u krijgt bij aankoop van een pond zo’n vier euro korting!

Muziek en een ganzenhoeder

© De Kaasspeciaalzaak

De Comtékraam van Ed Boele staat niet op zichzelf. Trekharmonicaspeler Eduard Bekker zorgt voor een Franse muzikale omlijsting.

© De Kaasspeciaalzaak

Bovendien zal er door de Fahrenheit-straat ook een ganzenhoeder lopen met in zijn kielzog een twaalftal witte ganzen die gedisciplineerd achter hem aan waggelen. De dieren kunnen zelfs een dansje maken!

Andere aanbiedingen

Na een bezoekje aan de Comté-kraam vindt u komende zaterdag in de winkel vast ook nog wel iets van uw gading.

© De Kaasspeciaalzaak

We hebben zelfs ook een ‘binnenkansje’ voor u klaarliggen: een romig en voordelig brie-achtig rond kaasje met de naam Saint- Marcellin. Deze lekkernij op basis van koemelk komt uit het gebied rond de bekende Alpe d’Huez.
Voor dit kaasje met een winkelprijs van 3,45 euro betaalt u vanaf woensdag tot en met zaterdag maar € 1,95!

Frans stokbrood

Nog een nieuwtje in Franse sfeer. Voortaan gaan we elke vrijdag en zaterdag in de winkel de vermaarde Campaillettes-stokbroden van de Franse bakker Philippe Galerne uit de Aert van der Goesstraat verkopen. Aan deze puntige, knapperige broden raak je makkelijk verslingerd. En een stuk kaas smaakt er natuurlijk extra lekker bij. De Campaillettes kosten bij ons net zo veel als bij Philippe in de zaak, namelijk € 1.85.
Port en Oude Haegsche
Ten slotte hebben we nog een leuk najaarscadeau, voor uzelf of iemand anders. Het is een duo: een fles Haegsche port (tawny van het Kopke-huis ) samen met een gevacumeerd stuk van 350 gram Oude Haegsche kaas! De prijs: € 22,95.

Graag tot ziens in onze winkel!

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2015 / Fahrenheitstraat wordt stukje Jura

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: