Voorjaarsproeverij met ‘Kaas van hier’

© De Kaasspeciaalzaak

We blijven op 23 april in Nederlandse sferen, want vreemd gaan met verleidelijke Franse kazen doen we al genoeg (Oh lala!). Daarom presenteren Ed en Erwin met hun winkelteam op donderdag 23 april een voorjaarsproeverij, waarin Kaas van Hier centraal staat. En daarmee bedoelen we ambachtelijke streekkazen uit heel het land. Wilt u dit festijn bezoeken, meld u dan wel even aan.

Donderdag 23 april, 19.00 – 21.00 uur

U kunt op deze proefavond onder meer kennismaken met Machedoux-geitenkaasjes uit het gehucht Zandeweer in Noordoost-Groningen, de Petit Doruvael uit Montfoort bij Utrecht (zachte kaas met oranjerode korst die lijkt op de Franse Port Salut; gemaakt met behulp van een speciale bacterie), de Twentse bunkerkaas (vervaardigd en gerijpt in oude munitiebunkers), de Blauwklaver uit Kamerik (een blauwschimmelkaasje met askorst), de Boer’n Trots geitenkaas met honing en tijm uit het Overijsselse landgoed Kaamps, de uniek smakende Remeker van de melk van Jerseykoeien uit Lunteren en nog een zevental andere oer-Hollandse streekjuweeltjes.

Hierbij alvast enkele internetlinks om in de stemming te komen:

Vanzelfsprekend krijgen de bezoekers van de proeverij ook een glas wijn aangeboden. Bovendien zal op een van de proeftafels een bescheiden aantal Franse geitenkaasjes staan uitgestald. Maar aangezien de hoofdrollen dit keer uitsluitend door de Hollanders worden gespeeld, blijft de inbreng van deze Fransen beperkt tot een bijrol.

Extraatjes: Jam Jam en Pyreneeënworst

Als extra attracties bij de proeverij van 23 april bieden we u een selectie uit het enorme assortiment van de beste jam producent van België: Het Landhuys in Brugge. Men fabriceert hier ruim 150 soorten Jam Jam Konfituur. Zoals bekend is goede jam uitstekend te gebruiken als ‘dipsaus’ voor tal van kazen. Een nieuwe dimensie in uw borrelgarnituur! > Meer

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2015 / Voorjaarsproeverij met ‘Kaas van hier’

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: