Mont d’Or als mini-fondue

© De Kaasspeciaalzaak

“De Mont d’Or is gemaakt van rauwe volle koemelk,” legt Ed uit, “en hij wordt uitsluitend van half september tot half februari geproduceerd. Het seizoen 2013-2014 is dus voor de Mont d’Or bijna afgelopen en de nieuwe verse aanvoer komt pas weer in september op gang. Wie nog van dit winterkaasje wil genieten, moet er daarom snel bij zijn. Ik heb er extra veel van in huis gehaald, maar op is op”.

De Mont d’Or, gevat in een doosje van sparrenhout, is een 'ovenkaas'. Kerf ‘m een beetje in, doe desgewenst wat geperste knoflook en een scheutje witte wijn in de openingen, zet ‘m even in de oven, snijd wat stokbrood en je hebt een mini-kaasfondue voor twee personen om je vingers bij af te likken. Stel je voor: op tv kijken naar een gouden race van Sven Kramer en onderwijl lekker een stukje stokbrood ‘soppen’ in de Mont d’Or!

Sauvignon Blanc voor € 4,95

Daar moet natuurlijk iets bij gedronken worden en ook daar heeft Ed Boele aan gedacht. Voor hetzelfde bedrag als het kaasje kunt u aanstaande zaterdag 8 februari 2014 een fles krakend frisse Franse Sauvignon Blanc kopen van wijnproducent Denis Marchais uit de regio Languedoc. Gewoonlijk betaalt u hiervoor € 5,95, maar op deze dag gaat daar een euro van af en wordt het dus € 4,95. Dit betekent dat u komende zaterdag voor nog geen tientje bent voorzien van een kaas-en-wijnduo dat garant staat voor een aangename streling van de smaakpapillen.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2014 / Mont d’Or als mini-fondue

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: