Unieke kans om unieke kaasmaker te bezoeken

Met Ed Boele de boer op

© De Kaasspeciaalzaak

Een dag om te onthouden: zaterdag 1 juni. Ed Boele, de trotse eigenaar van de Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland, mag dan met een groep vaste klanten op bezoek komen bij de beste producent van biologische kaas in Nederland. Bij dezen nodigt hij u uit om mee te gaan.

(zaterdag 1 juni 2013)

“Dit wordt een unieke ervaring die je niet zou mogen missen en waar je met veel plezier aan zult terugdenken”, belooft Ed. Het reisdoel van deze zaterdag is de 100 procent biologische kaasboerderij van Jan-Dirk van der Voort in Lunteren. “Zijn bedrijf is de crème de la crème op dat gebied”, aldus Ed, die enkele jaren geleden voor het eerst met Van der Voort kennis maakte.

© De Kaasspeciaalzaak

Remeker

Jan-Dirk is de producent van Remeker-kaas, een rauwmelkse boerenkaas in natuurkorst, genoemd naar het vroegere landgoed Remeker in Lunteren waarop het bedrijf staat. “Uiteraard is die kaas ook in onze winkel te vinden,” zegt Ed. “Het is echt een uniek product, want de melk komt van de kudde Jersey-koeien die Jan-Dirk heeft. Koeien met hoorns, die geen grammetje antibiotica krijgen en die pure natuurvoeding eten, niet alleen in de wei maar ook op stal. Geen enkele boerenkaas in Nederland smaakt zoals deze! Hartig en romig, met een toetsje zoet in de nasmaak.”

© De Kaasspeciaalzaak

Rondleiding

Op 1 juni mag Ed met vijftig van zijn klanten bij het Lunterse bedrijf op bezoek komen. De deelnemers rijden er op eigen gelegenheid naartoe en zorgen dat ze er tussen 10.15 en 10.30 uur zijn. Na een ontvangst met koffie krijgen de bezoekers een rondleiding van twee uur, gevolgd door een boerenlunch. Na eventueel een bezoek aan de boerderijwinkel kan iedereen daarna weer huiswaarts keren. “Die rondleiding is een fantastische belevenis!”, weet Ed, want hij is er vanzelfsprekend al eerder geweest. “Het enthousiasme dat Jan-Dirk uitstraalt en de liefde waarmee hij over z’n vak praat en over het duurzame karakter van het bedrijf, maakt dat je zelf ook gevoelens van verliefdheid krijgt, echt waar!”

Kosten en reservering

De liefhebbers die op zaterdag 1 juni het bezoek aan Lunteren willen meemaken, hoeven hiervoor slechts vijf euro per persoon te betalen. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis mee.

Als de excursie is volgeboekt, ontvangen de eerste vijftig personen die zich hebben opgegeven een bevestiging van hun deelname. Zij dienen dan in elk geval vóór 18 mei het verschuldigde bedrag in de winkel te komen betalen.
Zijn er meer dan vijftig aanmeldingen, dan krijgen degenen die helaas niet mee kunnen eveneens een mailtje. Voor deze mensen probeert Ed op een latere datum opnieuw een dergelijke excursie te organiseren.

Tot ziens in onze winkel en misschien ook in Lunteren!

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2013 / Met Ed Boele de boer op

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: