En de winnaar is….

© De Kaasspeciaalzaak

Het zijn spannende weken voor Ed en Maria Boele en hun medewerkers Erwin, Nicole, Annet, Marianne, Tobias en Fleur. Hun winkel in de Fahrenheitstraat staat in de finale van de nationale strijd om het Gouden Kaasmes, de trofee voor de Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland.

“Op dinsdag 13 november wordt in Amersfoort tijdens een feestavond van het Vakcentrum voor Kaas & Delicatessen de winnaar bekendgemaakt”, kondigt Ed aan. “Er zijn in totaal vijf finalisten. De andere winkels staan in Gouda, Hellevoetsluis, Koog aan de Zaan en Wageningen.”
Als het lukt deze titel voor het gehele jaar 2013 in de wacht te slepen, zou dat voor Ed Boele de tweede keer deze eeuw zijn, want vijf jaar geleden viel hem deze eer ook al te beurt.

Nòg een finale

Enkele dagen na het bericht dat de finale (opnieuw) was bereikt, steeg de kampioenskoorts aan de Fahrenheitstraat zelfs nog een extra graadje, want toen werd bekend dat Ed en zijn team ook meedoen in de finale om de prijs voor ‘Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist’, een titel die Ed voor de eerste maal in 2008 heeft mogen voeren.
“Hier zijn trouwens maar drie finalisten”, zegt hij, “dus het zou toch wel raar moeten lopen als we op 13 november met geheel lege handen komen te staan. Maar laten we niet speculeren. Het bereiken van twee finales is op zich toch al prachtig?”

Undercover-klanten

De beoordeling van de meedingende kaasspeciaalzaken wordt bepaald door zowel een vakjury (die ook in de winkels van de finalisten op bezoek komt en de aanwezige medewerkers ondervraagt) en een aantal mystery shoppers: gewone consumenten die zich niet bekendmaken, maar als undercover-klanten kijken hoe het staat met het assortiment, de klantvriendelijkheid en de algemene sfeer.
“Laat ze maar komen,” zegt Ed Boele vol vertrouwen.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2012 / En de winnaar is….

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: