© De Kaasspeciaalzaak

In de strijd om het Gouden Kaasmes

Op de tweede plaats

(16 november 2010)

De Kaasspeciaalzaak/Ed Boele grijpt net naast het ‘Gouden Kaasmes’ en heeft de tweede plaats bereikt in de competitie ‘Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland’.

We zijn wel Beste Kaasspeciaalzaak van regio Den Haag en daar zijn we ontzettend trots op.

Zie hieronder het persbericht:

Kaasspeciaalzaak Ed Boele, in de Fahrenheitstraat in Den Haag, is tweede geworden in de Nationale Competitie ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2011’. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens het Grote Kaas- en Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort. Eigenaar Ed Boele deed in 2006 ook al mee aan de prestigieuze winkelwedstrijd. Toen bereikte hij met zijn team zelfs de eerste plaats.

Jurycommentaar

De winkel is de afgelopen weken bezocht door twee finalevakjuryteams en zes anonieme consumenten- juryleden. Het commentaar van de vakjury was unaniem lovend. ‘Het is de ondernemer weer gelukt om een hecht team te formeren. De medewerkers krijgen de ruimte om zich in het vak te bekwamen en hebben daardoor zeer veel kennis van kaas.’ Ook de consumenten komen graag naar de winkel van Ed Boele toe. Zij prezen de rijpingskasten waar kazen onder strenge controle worden geaffineerd en het feit dat de bediening alle tijd voor ze nam.
‘Volgende keer wil ik een klantenpas!’, merkte één consumentenjurylid gekscherend op en een andere consument: ‘Den Haag mag er trots op zijn zo’n kaasspeciaalzaak binnen haar gemeentegrenzen te hebben!’

Kwaliteitscertificering

Kaasspeciaalzaken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, laten zich jaarlijks streng controle- ren op meer dan 120 punten. Het oordeel van de deskundigen houdt de ondernemer scherp. In de Kwaliteitscertificering spelen hygiëne en versheid van de producten een doorslaggevende rol. Als aan een van de eisen daarvan niet wordt voldaan, is certificering onmogelijk. Daarnaast worden de winkel, de ondernemer of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling, vakkennis en adviesvaardigheid. Kortom, het gaat bij de Kwaliteitscertificering om hoogwaardig vakmanschap, iets dat juist in deze tijd van doorslaggevend belang is.

Nationale Competities

Winkels die de Kwaliteitscertificering met goed gevolg doorlopen, kunnen meedingen naar één of meerdere deelprijzen, in de categorieën Boerenkaas, buitenlandse kaas, en noten. De allerbeste win- kels komen bovendien in aanmerking voor deelname aan de Nationale Competities ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’.

Organisatie

De Kwaliteitscertificering, Productcategoriewedstrijden en Nationale Competities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen. De uitvoering berust bij de Stichting Kaas- en Delicatessenwin- kels Nederland in Woerden.

|
Passie voor kaas / Nieuws uit 2010 / Op de tweede plaats

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: