© De Kaasspeciaalzaak
Ed Boele mag zijn kaasspeciaalzaak een jaar lang de beste van Nederland noemen.

Altijd op zoek naar een onontdekt kaasje

(AD/Haagsche Courant
16 november 2006
door Robin Rotman
foto: Richard van Stuyvenberg)

Ed Boele (36) is een man met een missie: de mens aan de lekkerste kazen helpen. Hij gaat ‘tot het uiterste’. Boele haalt zijn kaas uit de Franse bergen, laat zijn kazen nét wat langer rijpen dan de concurrentie en laat zijn eigen oude Haagsche Kaas maken.

Het heeft hem het gouden kaasmes opgeleverd en dus is ‘Kaasspeciaalzaak Ed Boele’ in de Fahrenheitstraat een jaar lang Nederlands beste kaaszaak. „Een pittige wed- strijd," zegt hij. “We hebben twee keer de vakjury over de vloer gehad en zijn door zes mysteryshoppers bezocht."

Volgens het juryrapport durft Boele keuzes te maken in het assortiment, investeert hij in kennis en betrokken- heid van zijn medewerkers en gebruikt hij prijskaarten met goede omschrijvingen.

Boele rijpte als 14-jarig jochie bij een kaasstand op de markt. Op zijn 22ste opende hij zijn eigen zaak. Nu heeft hij zes mensen in dienst en levert hij kaas aan verschillende restaurants. “Niet het standaard stukje brie, maar bijzondere kaas. Sommigen verkopen twee keer zo veel kaasplateaus als vroeger!”

Volgende week gaat hij op excursie naar het buitenland om te zoeken naar iets lekkers voor de feestdagen. Wellicht doet hij zo’n ontdekking als in de Bourgogne: “We hebben daar heerlijke, ambachtelijke boerengeitenkaas ontdekt. Pittig en romig.”

|
Passie voor kaas / Nieuwsarchief 2006 / Altijd op zoek naar een onontdekt kaasje

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster: